Solinne 2010.05.05. 16:20

Bohóságok

Ki korán kezd, savazást lel. Messziről jött beállás azt hoz, amit akar. Az idő pénz. Is. Ki mint veti műsorát, úgy szopja meg, ha csak a feléig tudja eljátszani. Előbb a beéneklés, aztán csak a magasságok. Lehúzott mikrofonnak zsűri sem érti a szavát.

Nem tagadom, hogy nem voltunk a toppon, de tényleg jobb lett volna, ha előre tudjuk, hogy annyi időnk van csak. Akkor egy más felépítésű műsorral készültünk volna, és Kristóf is úgy tudott volna gyakorolni, hogy több időt szán a fontosabb dalokra. Azt meg köszönöm, hogy a zsűri hiányolta a hangomat, de sajnos az én dalom a második felében volt a műsornak. Azt hiszem éppen az jött volna, amikor leintettek, de ebben nem vagyok biztos. És elhihetitek, hogy én is hiányoltam a Mámort.

A szintitámasztásról pedig csak azt szeretném mondani, hogy nem, nem használtam pultnak, amin jobb dolgom hiányában könyökölök. Alapvetően zongorista lévén tudom, hogy milyen bal kézzel játszani, tudok is, tessék elhinni. Szoktam is, tetszett látni. Ha nem, nem. A zenénkre szinti szinten, legalábbis a gyorsabbakra nem az akkordkíséret jellemző, kivéve a HoV és a Requiem c. számunkat. Ott valóban akkordlefogások vannak, mert egyszerűen nem kell több. Igen, ezek a pihenős dalaink (például most is két hajtós között volt egy könnyebb). Máshol -lásd. Lélekhang-, elég nehéz dolgom van, és éppen ennél a dalnál beszéltük Gyurival, hogy kell-e balkéz? Emlékszem is a válaszra: nem, mert túl sok lenne a zenében. Telítené, zsúfoltabb lenne. ezért nincs általában az ilyen témák alatt kíséret. Majd átgondoljuk, hogy legyen-e mostantól.  

Köszönjük az észrevételeket, azoknak, akik eljöttek (odaértek-főleg a május elsejei dugók ellenére) és meghallgattak egy mégnagyobb köszönet jár.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aeternum.blog.hu/api/trackback/id/tr531976758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása